5 kreatívnych tipov, ako využiť kvety z kytice

Ak nemáte srdce vyhodiť kyticu, ktorá ešte nestratila svoju krásu, ale skôr alebo neskôr by podľahla skaze, alebo sa nechcete zbavovať spomienok na radosť, ktorú vám kvety priniesli, potom ju premeňte v niečo úplne nového.

Existujú stovky spôsobov ako znovu použiť uschnuté kvety, od vencov po potpouri. Vybrali sme pre vás 5 originálnych, napriek tomu jednoduchých spôsobov, ako recyklovať svoje staré kytice. Ste pripravení vziať do ruky nožnice a nastaviť sa do režimu kreativity? Prečítajte si návody, ako znovu využiť kvety a vrhnite sa do práce.

Lisovanie kvetov ako za starých čias

Lisovanie kvetov je úžasný spôsob, ako recyklovať uvädajúce kvetmi. Akonáhle ho raz skúsite, zaručene mu prepadnete.

Ako lisovať kvety

Budete potrebovať pár ťažkých kníh a pergamenový papier. Naaranžujte vybrané kvety medzi dva pergamenové papiere a vložte medzi stránky ťažkej knihy. Ak sa vám kniha začne otvárať, budete ju musieť ešte zaťažiť. Za 10 - 15 dní kvety skontrolujte, a ak budú ploché a uschnuté, potom ich môžete použiť na ďalšie tvorenie.

Náš tip: Na lisovanie kvetín nepoužívajte papierové kuchynské utierky. Ich vzor sa môže vryť do drobných a menších kvetov a poškodiť ich. Ak vás zaujímajú ďalšie, modernejšie spôsoby, ako vylisovať kvety , alebo vás zaujíma všetko okolo sušenie kvetín , mrknite na náš blog .

Potpourri: uchovajte si vôňu kvetov

Potpourri je sladko voňajúca miska plná sušených kvetov. Voňajúce kvety ako napríklad ruže, levandule, jazmíny a muškáty, môžete skombinovať s vašimi obľúbenými esenciálnymi olejčeky a dosiahnuť tak silnejšiu arómu.

Ako vyrobiť potpourri

Začnete tým, že otrháme okvetné lístky z kvetov a necháte ich usušiť. Kvety sušte v miestnostiach, kde nebývajú žiadne intenzívne pachy, teda sa rozhodne vyhnite kuchyni. Akonáhle budú kvety suché, zmiešajte ich so sušenými citrusovými plodmi, korením, vonnými drevinami, alebo kôrou stromov z vašej záhrady a pridajte pár kvapiek vonného olejčeka.

Dotiahnite potpourri k dokonalosti a okrem potešenia z vône, potešte svoje oči tak, že svoje domáce potpourri dozdobíte borovicovými šiškami, oriešky, alebo zrniečkami. V tomto smere sa môžete krásne vyblázniť a používať vždy sezónne plody.

Náš tip: Všetky tie krásne farebné kvety môžu byť lákavé pre malé deti alebo zvedavé nosíky, preto buďte opatrní a potpourri umiestnite mimo ich dosahu. Niektoré potpourri môžu obsahovať časti, ktoré sú vysoko jedovaté.

Prianie s lisovanými kvetmi

Vyrobte želanie s lisovanými kvetinami a pošlite radosť ďalej


Existuje lepšie využitý kvetinový darček, než ten, ktorý použijete, aby ste potešili a obdarovali zase niekoho vy? Pošlite svoje kvety ďalej a s láskou prostredníctvom priania, ktoré ste sami vyrobili a kam ste sami pripísali osobný odkaz, alebo básničku . Výroba blahoželania je navyše činnosť vhodná pre celú rodinu a je nenáročná na materiál. Budete potrebovať akurát lepidlo, papier a lisované kvety.

Ako vyrobiť prianie s lisovanými kvetinami

Vylisujte si kvetiny pomocou návodu, ktorý nájdete vyššie v článku a vyrobte originálne prianie s 3D efektom a jemnou vôňou. Na papier potom nalepte sušené kvety napríklad v kombinácii so sušenou travou, a čarujte. Môžete lepiť lisované kvety do tvaru kytice, srdca, balónikov, alebo jednoducho len vytvoriť efekt rozsypaných kvetov.

Náš tip: Ak máte vysoko vyvinutý zmysel pre detail, použite na drobné kvietky pinzetu. Ľahšie sa vám budú malé kvety umiestňovať tam, kam skutočne chcete.

 

Ružová voda - podomácky vyrobený elixír krásy

Ruže boli po veky oslavované pre ich skrášľovacie účinky, tak prečo ich nevyužiť do vášho vlastného elixíru? Ružová voda upokojuje pokožku a pôsobí protizápalovo, a to stačí len nastriekať na tvár ráno a večer. A nielen to, ružová voda v pekne vyzerajúcom flakóne je perfektný DIY darček pre vašich najdrahších a najbližších.

Ako vyrobiť ružovú vodu

Ako prvé umyte okvetné lístky kvetov ruží. Budete ich potrebovať asi tak hrsť, to sú zhruba dve ruže. Okvetné lístky nasypte do hrnca a zalejte dojčenskou vodou len tak, aby boli všetky lístky ponorené. Vodu ohrievajte a pri nízkej teplote nechajte okvetné plátky lúhovať asi 20 - 30 minút kým nestratia farbu, alebo sa nezačnú rozpadať. Tekutinu potom nalejte cez sitko do umytých sklenených nádob a nechajte vychladnúť. Tak veľmi je to ľahké.

Náš tip: Ružovú vodu uchovávajte v chladničke pre extra chladivý efekt.

 

Vijeme vence zo sušených kvetov

Máte schovanú svadobnú kyticu , alebo krásnu kyticu, ktorú ste dostali k narodeniu dieťaťa? Akonáhle začnú kvety uvädať, zakročte a využite ich k výrobe štýlového venca. Účinný spôsob, ako ukázať svoje najcennejšie kvetinky, je zahrnúť do venca rôzne druhy kvetov.

Existuje mnoho spôsobov, ako spraviť vence, ale jedno ich spája, nezaobídete sa bez korpusu . A aby ste si uľahčili tvarovanie, bude sa vám hodiť aj viazací drôt.

Ako vyrobiť veniec zo sušených kvetov

Lyko, slama a sušené paprade vám pomôžu vyplniť prázdne miesta na venci. Sušené kvety s trávami zviažte do malých kytíc, bude sa vám s nimi lepšie pracovať. Môžete sa pohrať aj so sušenými plodmi, šiškami a perličkami.

Náš tip: Vytvorte si taký veniec, ktorý vonia a doplňte ho o sušené citrusové plody, škoricu, alebo môžete veniec pokvapkať vonným olejčekom.

Kytica 25 luxusných ruží EVER RED 60cm

Kytica 25 luxusných ruží EVER RED 60cm
Doprava zdarma
Skladom 15 kusov

70.25 €

Detail

Kytica 15 luxusných ruží EVER RED 90cm

Kytica 15 luxusných ruží EVER RED 90cm
Doprava zdarma
Skladom 1 kus

64.82 €

Detail